A hét kistermelője: Barabás Péter

  A chili magyarországi kultuszát csak részben tudjuk be a globális felmelegedésnek. Egy részt hagyjunk meg az olyan elhivatott kistermelőknek, mint a ceglédi Barabás Péter és neje.

  Ha valaki megkóstolja, akár még függővé is válhat tőle. Egy hölgy vitt a férjének és azóta minden alkalommal vásárol nálunk, a férj annyira megszerette. De annyit mindenképpen érdemes tudni a chiliről, hogy a tíz legegészségesebb élelmiszer egyike. A standunkon ki is van téve a chili összes jótékony hatása. Orvosok állították össze, nem mi találtuk ki. Vérnyomáscsökkentő hatása van, erősíti az immunrendszert, de baktériumölésre is kiváló. Gyomorfekélyre kifejezetten ajánlott. A mi termékünk színtiszta chili, tartósítószert nem tartalmaz, hőkezelt.

  Gondolom, a legerősebb a legnépszerűbb.

  Aki először vásárol nálunk, tízből kilenc azt kérdezi, hogy melyik a legerősebb? Mert ajándékba akarja vinni. Vagy a szeretet jeleként, vagy azért hogy megviccelje azt, akinek adja.

  Azért csak fogy a gyengébb chili is?

  Persze. Természetesen vannak gyengébb, kevésbé csípős termékeink. Ezeknek is mindnek nagyon kellemes az íze. Végtére is minden chilinek egyedi az ízvilága. Étkezési szempontból mindegyik chili jó mindenhez- mértékkel fogyasztva. Annyi a különbség, hogy az egyik véglet  „brutál”, a másik nem annyira. Vannak olyan vásárlóink, akik csak a gyengébb chilit keresik. De volt olyan „kezdő chilis” is, aki a leggyengébbel kezdte, aztán hónapról hónapra erősebbet keresett. Van olyan vásárlónk, aki már csak a Carolinát viszi. Mi is napi szinten fogyasztjuk. Amióta chilizünk, a családban senki nem volt megfázva.

  Hogyan kezdődött Önöknél ez a chiliőrület?

  A párom a Mekiben dolgozott, amikor bejöttek ezek a jalapeno- termékek, ez az ízvilág. Akkor azt mondta, hogy addig nem nyugszik, amíg mi sem tudunk ilyet termelni. Ez volt nyolc éve. A következő évben már volt 27 féle chilink. Nem akartunk mi ezzel kézműves termékként foglalkozni. Csak saját fogyasztásra. De aztán az évek alatt ennyire kinőtte magát. Hét éve már, hogy vásárokra, fesztiválokra járunk. Olyan a nyári fesztiválnaptárunk, mint egy rockzenekaré. Motoros találkozók, különféle gasztronómiai fesztiválok és az ehhez hasonló helyi termék vásárok szerencsére egyre többször hívnak minket.  

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás