A hét kistermelője: Galsi Zoltán

  Helyben tartott sertésekből, természetesen helyben feldolgozott hústermékekkel jelenik meg minden Helyi Termékek Vásárán a nagykörűi Piedone. Tessenek követni a füstölt hús illatát, nagy valószínűséggel Galsi Zoltán standjánál kötnek ki.

  Azt gondolom, hogy ha a régi receptek egyszer már beváltak- és bizonyítottan beváltak-, akkor azokon nem kell változtatni. Ha nem is évszázados, de több évtizedes receptek, fűszerezések alapján dolgozom, ugyancsak több évtizedes módszerekkel. Amit a szülők, nagyszülők rám hagytak, azokkal az eljárásokkal dolgozom. Az ő technikáikat viszem tovább.

  Könnyen jön a siker?

  Amennyire itt, a Helyi Termékek Vásárán tapasztalom, a vásárlóimnak „bejön” ez az ízvilág. Nem akarom túlvállalni magam, mert ezt én civil munka mellett csinálom, amolyan másodállásként. Már csak ezért sem lehet szó tömegtermelésről. De azokon a rendezvényeken, amelyeken megjelenek- akár itt, Szolnokon, akár bárhol másutt- a vásárlói visszajelzések szerencsére pozitívak.

  A pandémia miatt gasztronómiai rendezvények, nagy tömegeket vonzó fesztiválok maradtak el. Ezek a Hozzád hasonló kistermelők számára komoly forgalmat, bevételi forrást jelentettek. Mennyire viselt meg Benneteket ebből a szempontból a COVID?

  Természetesen érezhető volt némi visszaesés. De én például otthon, „háztól” is tudtam értékesíteni, emellett egy- két internetes felületen is elérhető vagyok, illetve a készítményeim. Így azért nem volt olyan vészes a világjárvány miatti visszaesés, vagy forgalomcsökkenés. Természetesen sokkal jobb ez így, hogy most már végre „kiszabadulhattunk” mi is, a vásárlók is. De a legkeményebb karantén- időszakban is volt forgalmam.

  Említetted, hogy másodállásban készíted ezeket a hústermékeket, de mondtad azt is, hogy nem akarod túlvállalni magad. Nem lehet egyszerű megtartani az egyensúlyt.

  Szeretem csinálni. Nem mondom, hogy nincs olyan időszak, amikor ne csapnának össze a fejem fölött a hullámok, mert vannak ilyen periódusok is. De szeretem. A legjobban pedig ezt a részét: itt lenni a vásári forgatagban. Jönnek- mennek az emberek, a vásárlók és velük együtt jönnek a visszajelzések is. Döntő többségüktől azt hallom, hogy célba értek az ízek.

  Te is a Helyi Termékek Vására „alapítói” közé tartozol, hiszen a kezdetek óta itt vagy…

  Itt bizony! Szerintem ez egy nagyon sikeres rendezvény. Valóban, már az első kistermelőkkel együtt itt voltam én is, azóta (2015 októbere óta) folyamatosan jövök. Nagyon ritkán fordul elő, hogy valami miatt nem tudok eljönni. Ezzel a vásárral a vásárlók és a termelők is elégedettek lehetnek!

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás