nap
  óra
  perc
  másodperc
  A gondolat ereje

  Egyedülálló programunk vendégei hiteles és mértékadó, szakértők, tudósok, kutatók, közéleti szereplők. Előadásaikon új nézőpontokat ismerhetünk meg az előttünk álló kihívások leküzdéséhez, személyes jövőnk tervezéséhez. Kérdéseinkre adott válaszaikkal segítenek újraértelmezni döntéseinket, megoldani problémáinkat.

  A természet- és a társadalomtudományok legfrissebb eredményei elevenednek meg. Inspirálódj izgalmas és érdekes előadásainkon.

  Csatlakozz hozzánk, hogy részese lehess a tudás és innováció új hullámainak. Fedezd fel, hogyan formálja át a gondolat ereje a jövőnket, és milyen hatással van az életünkre. Kíváncsiak vagyunk a te kérdéseidre is. Tapasztald meg az interaktív beszélgetések élményét.

  Előadások
  Esettanulmányok
  Történetek
  Második előadás

  április 23. 18:00

  Gelencsér András

  levegőkémikus, akadémikus

  Ábrándos szép napok… – őszintén a globális fenntarthatóságról

  Az előadás a hirtelen mindannyiunk számára forróvá vált globális fenntarthatóság divatos témakörét járja körül „unortodox” módon. Az előadó kizárólag a műszaki- és természettudományok törvényeire alapozva számol le egyesével a fenntartható fejlődésről táplált, a politikai és a gazdasági elit rövidtávú érdekeit kiszolgáló fényesen csillogó illúziókkal. Az előadót, aki a fenntarthatóság kérdéskörében a fősodorral ellentétben „nem lóg a mesék tején”, kizárólag az emberiség jövőjéért érzett aggódás hajtja, előadásában őszinte és felelős együttgondolkodásra hívja a hallgatóságot. Hiszen itt számunkra valóban „a lét a tét”, nincs másik bolygónk és még egy zsetonunk az újrakezdéshez.

  Az előadóról

  Gelencsér András

  Gelencsér András levegőkémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Pannon Egyetem rektora, a levegőszennyezés és az éghajlatváltozás összefüggéseinek nemzetközileg elismert kutatója. A globális fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretterjesztő könyv (Ábrándok bűvöletében – Akadémiai Kiadó, Budapest, 2022) szerzője, a fenntarthatóság eddig elhallgatott szempontjait őszintén feltáró, milliós megtekintést elérő médiainterjúk és podcastok szereplője.

  Regisztrálj most!

  A minőségi élethez minőségi gondolatokra van szükség.

  A rendezvénysorozat későbbi előadásain neves orvosokat, professzorokat, tudósokat, a közélet legelismertebb szakembereit látjuk vendégül.

  Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részese legyél egy olyan közösségnek, ahol a szellem összefonódik az érzelmekkel és a műveltség utat mutat.

  április 23. 18:00
  Gelencsér András
  levegőkémikus, akadémikus

  Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


   Fedezzük fel együtt a gondolat erejének végtelen lehetőségeit és a gondolkodók által kínált új horizontokat. Légy részese a változásnak!

   Közösséget alkotunk.

   Média Galéria
   Megszakítás