Hamarosan feltöltjük a blog régebbi tartalmait is. Megértésedet köszönjük.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és Kásler Miklós miniszter úr társadalmi innovációs oklevéllel tüntette ki az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ által szervezett Helyi Termékek Vásárát
Családi vállalkozásban, egy Jászberénytől öt kilométerre fekvő tanyán dolgozik Molnár György méhészmester. A Helyi Termékek Vására állandó résztvevője.
Tökmagolajuk hibátlan, kedvességükkel vetekszik. A Helyi Termékek Vására egyik „ős-árusa” Csatos- Rácz Anita és férje, Csatos Gábor. Állandó standjuk van a Helyi Termékek Vásárán.
A vitaminnal teli homoktövis felhasználási módjairól kérdeztük Kozák Antalt, a Cornus Vitali Kft. szakmai referensét, miként támogathatjuk immunrendszerünk a hosszú téli hideg napokon, e hasznos növény segítségével.
Ismerjék meg Kiss Lajosnét, aki ugyancsak állandó résztvevője a Helyi Termékek Vásárának. Viszont nem csak a savanyúság a védjegye, hanem a gyümölcslé, a szörp is. Szigorúan házi készítésű mindahány.
Jász- Nagykun- Szolnok megye- gondolva elsősorban Mezőtúrra- igazi fazekas nagyhatalom. De nem feltétlenül kell ötven kilométert autózni azért, hogy míves termékekkel találkozzunk. Ehhez elég felkeresni a Helyi Termékek Vásárát. Ahol e tárgyak készítőjével, Ládiné Harangozó Gabriellával is megismerkedhetnek.
Varga Csilla Abádszalókról hoz Szolnokra havonta egyszer egy kis Mexikót a Pokoli Konyhával.
A természetes alapanyagok mellett egyre nagyobb szeletet vág magának a „szépészeti ipar” tortájából a házi készítésű szappan. Ennek egyik kiválósága Fehér Ferencné, ugyancsak a Helyi Termékek Vására egyik alapító kézművese.
A sulyom Algériában, Tunéziában is őshonos növénynek számít, de Svédország kivételével minden európai országban megtalálható. Az ázsiai konyha egyik alapanyaga.
A sulyom csokoládé készítőjével, Szabó Istvánnal beszélgettünk.
E heti hősünk Nagy Szabolcs,
a gyerekkori disznóvágások ízvilágát, élményét hozza el minden hónap második vasárnapján az Agóra elé