25. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás

  INFO

  Idén 25. jubileumi alkalommal rendezzük meg az ország mára egyetlen vidéki utazási kiállítását. Évről évre bemutatjuk Szolnok és környéke számos helyi értékét és turisztikai látnivalóit, melyek kiváló lehetőségek egy kellemes kirándulásra, vagy családi kikapcsolódásra. Természeti és épített értékeink mellett büszkék lehetünk a helyi Hungarikumokra és a nemzeti értékeinkre. A teljesség igénye nélkül említhetjük itt a vert csipkét, a Tiszavirágzást, a Szolnoki Művésztelepet, a magyar szablyavívást és Verseghy Ferenc szellemi örökségét.

  Díszvendégünk: Reutlingen, Veszprém

  Bemutatkoznak térségi településeink, színpadi programokkal, meglepetés élményekkel töltjük meg a pénteki és szombati napot.

  Pénteken elsősorban az általános iskolásokat, szombaton a családokat várjuk a Damjanich János Múzeum, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgári Védelemi Szövetség és Hortobágyi Nemzeti Park történelmi és természetismereti programjaival. Bemutatkozik az 50 éves Tisza-tó.

  Pénteken 18-21.00 között a Szimfonik Harsona és a Smart együttes slágereire perdülhetünk táncra a Hild tér Utcabálján.

  Az Utazás Kiállítás programjaira a belépés díjtalan.

  Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen 2023-ban egy egységes élményrégióként viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet. A program célja a kezdetektől az, hogy a régió kreatív-kulturális régióvá váljon itthon és Európa-szinten is. Az ide látogatók számtalan kulturális és kikapcsolódási lehetőséget élhetnek meg: műfajokon átívelően, a sporttól a képzőművészeten át a zenei és gasztronómiai programokig. A 25. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításra nyereményjátékkal, ajándékokkal és fotókiállítással készül Veszprém.

  Programterv:

  április 19. péntek:
  10:00 ünnepélyes megnyitó a Hild téri nagyszínpadon
  10:30 ünnepi műsor a színpadon
  11.00-12.00 szomszédolás, a megjelent települések bemutatkozása
  13.00-18.00 színpadi szórakoztató műsorok
  18.00-21.00 utcabál a Hild János téren

  április 20. szombat
  10.00-18.00 kiállítás, színpadi műsorok

  Kiállítók:

  Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület, Tisza-tavi Kerekasztal, I love Tisza-tó

  Térségi települések: Abony, Cibakháza, Kőtelek, Kengyel, Martfű, Újszász, Nagyrév, Rákóczifalva, Tiszakürt, Tiszavárkony

  Vendégeink: Cegléd, Karcag, Kiskunfélegyháza, Kiskőrös, Miskolc, Mistral Travel, Ráckeve, Kis-Duna mente, Sóstógyógyfürdő – Nyíregyháza, Szarvas, Szeged, Szolnok, Tiszakécske

  Agóra épület:
  A Damjanich János Múzeum bemutatója
  Egyenruhák, fegyverek- érdekességek a szolnoki csatáról
  A Damjanich János Múzeum a szolnoki csata 175. évfordulójához kapcsolódóan interaktív foglalkozással várja a diákokat. A gyerekek megtudhatják, hogyan változtak az egyenruhák az idők folyamán, milyen jelentősége volt a huszárok öltözékének. A különböző korok egyenruháit magukra is ölthetik. Érdekességeket hallhatnak a csatáról, illetve kvíz, párosító játék segítségével elmélyíthetik tudásukat a szabadságharc időszakáról.

  JNSZ Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség
  Veszélyes anyagok a háztartásban
  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség „Légoltalomtól a Katasztrófavédelemig” című kiállításából mutatunk be néhány különlegességet.A tűzgyújtás eszközei közül a biztonsági gyufák dobozaiból és gyufacímkéiből álló magángyűjteményt mutatunk be. Lehetőség lesz egyenruhák sapkáit, zubbonyait felpróbálni, kipróbálni a gázálarcokat, menekülő kámzsákat, sisakokat, tárcsás telefonokat.

  Hortobágyi Nemzeti Park
  Lépj be a Tiszakürti Arborétum ezerarcú világába!

  A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétumának standján sok érdekes természeti csoda tárul elénk a mikroszkóp és nagyító alatt. E mellett speciális témájú játékokkal segítjük a természet felfedezését. A családokat kézműves foglalkozással is várjuk szeretettel!

  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
  Hazánk madarai

  Színpadi fellépőink, műsorok:
  Díszvendégünk, Veszprém előadója: Golarits Márton, azaz Géem
  Mozogj Zetével és Kevével
  New Toptalent Fit-Kid SE 
  Dalma Dance
  SzolDance TSE
  Tiszavirág Néptánccsoport Nagyrév
  BMX bemutató
  New Step Fitness
  Falka társulat, Abony

  Támogatóink, partnereink:

  A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
  www.nka.hu

  Küldd tovább barátaidnak!
  További információ
   Megszakítás