A GONDOLAT EREJE

  INFO

  Új rendezvénysorozat inspiráló személyiségekkel, gondolatébresztő témákkal.
  2. előadás
  Időpont: április 23. 18.00
  Előadó: Gelencsér András levegőkémikus, akadémikus

  Ábrándos szép napok… – őszintén a globális fenntarthatóságról

  Az előadás a hirtelen mindannyiunk számára forróvá vált globális fenntarthatóság divatos témakörét járja körül „unortodox” módon. Az előadó kizárólag a műszaki- és természettudományok törvényeire alapozva számol le egyesével a fenntartható fejlődésről táplált, a politikai és a gazdasági elit rövidtávú érdekeit kiszolgáló fényesen csillogó illúziókkal. Az előadót, aki a fenntarthatóság kérdéskörében a fősodorral ellentétben „nem lóg a mesék tején”, kizárólag az emberiség jövőjéért érzett aggódás hajtja, előadásában őszinte és felelős együttgondolkodásra hívja a hallgatóságot. Hiszen itt számunkra valóban „a lét a tét”, nincs másik bolygónk és még egy zsetonunk az újrakezdéshez.

  Gelencsér András vegyészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Az MTA Levegőkémiai Kutatócsoportjának vezetője. 2015 óta a Pannon Egyetem rektora.

  Fő kutatási területe a légszennyezéssel és az éghajlatváltozással kapcsolatos légköri kémia, különösen a légköri aeroszol kémia. Ő volt az első, aki felismerte a humusz kialakulásának folyamatát a légkörben.

  Előadásában segítséget kaphatunk életstratégiánk tervezéséhez az előttünk álló, kihívásokkal teli évekre.

  Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részese legyél egy olyan közösségnek, ahol a szellem összefonódik az érzelmekkel és a műveltség utat mutat. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálj március 30-ig, hogy az előadást ingyenesen megtekinthesd.

  Küldd tovább barátaidnak!
  További információ
   Megszakítás