Száz Szász – vándorkiállítás

  INFO

  A kiállítás a híres keramikus, Szász Endre lenyűgöző művészetét mutatja be száz rendkívüli Hollóházi porcelán műalkotás által, amelyeken keresztül érzékelhetjük az ő kifinomult látásmódját és művészi hozzáállását.

  Szász Endre évtizedeken keresztül formálta és gazdagította a kerámiaművészet világát, alkotásai pedig a funkcionalitás és a művészi kifejezés tökéletes egyensúlyát tükrözik. Az ő kezei által a Hollóházi porcelán olyan új dimenzióba lépett, ahol a hagyományos technikák és az innováció találkoznak. Szász Endre alkotásain keresztül az anyag és a forma közötti harmónia mellett az ő sajátos stílusa és egyedisége is felfedezhető.

  Szimbolizmus, szürrealizmus, konstruktivizmus, az erdélyi népi kultúra és afrikai törzsek motívumai, valamint keleties ornamentikák köszönnek vissza a most kiállított 5 maszkról, 12 vázáról és 83 tányérról – ez utóbbiak hűen tükrözik Szász Endre fantáziájának gazdagságát. A hollóházi Szász Stúdióban készült tárgyak közül számos sorozatgyártásba sosem került, egyedi darab

  A kiállítást megnyitja: Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

  A kiállítás május 25-ig, hétfőtől-péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-16 óráig, között tekinthető meg, vasárnap zárva.

  Küldd tovább barátaidnak!
  További információ
   Megszakítás