Vályogviskótól az univerzumig

  INFO

  Kardos Tamás fotóművész kiállítása.

  Idén 70 éves városunk kiemelkedő fotóművésze. Honlapján így vall magáról:

  „1954-ben születtem Szolnokon.
  Kemény fizikai munkával kezdtem az élet nehézségeinek legyűrését. Első fizetésemből fényképezőgépet vettem, a sorsom megpecsételődött. 1978-tól munkám is a fotózáshoz kapcsolódott a szolnoki kórház fotólaborjában.

  A születéstől a halálig sok mindent láthattam, rengeteg sorsot, tragédiát, örömöt örökített meg a kamerám. Pihenést, felüdülést ma már az utazás jelent, ahol „céltalanul” kattoghat a fényképezőgép. Bejártam jórészt az egész világot, USA, Brazília, Dél-Afrikai Köztársaság, Ausztrália, Japán, Kína, Thaiföld, India, Egyiptom, Marokkó, Tunézia, Izrael, Malaysia, Szingapúr, Vietnám és Európa valamennyi országát.

  Képeim közel száz alkalommal szerepeltek Magyarország, Ausztrália, Japán, India, Spanyolország, Jugoszlávia, Svájc, Ausztria, Csehország és Lengyelország, Izrael, Finnország, Belgium, Portugália kiállítótermeiben.

  Szenvedélyemmé vált szülővárosom, Szolnok fotódokumentumainak, régi képeslapjainak gyűjtése. Több könyvem jelent meg archív és saját képeim illusztrálásával. Számos eredményes fotópályázat és kiállítás után
  1986-ban Művészeti Díjat kaptam, majd
  1987-ben felvettek a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjába.
  1997. március 15.-én Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt Kitüntetésben részesültem.
  2000-ben Szolnok Város Kulturális Díja Kaposvári Gyula emlékére kitüntetést kaptam.
  2001-ben Rotary Mecénás díjat vehettem át.”

  Küldd tovább barátaidnak!
  További információ
   Megszakítás