Városi Disznótoros – Helyi Termékek Vására

  INFO

  Ínycsiklandó ízekkel és falusi hangulattal találkozhatsz február 12-én, vasárnap a Hild téren. A Városi Disznótoroson kolbászt, hurkát, tepertőt, pecsenyét kóstolhatsz, az üstökben toros káposzta rotyog, a helyi termelők pedig savanyúságaikat, sajtjaikat, mézeiket, lekvárjaikat, házi süteményeiket kínálják.

  Napjainkra a magyar fogyasztók is rájöttek arra, hogy a helyben, térségben készített, magas minőségű élelmiszerek, termékek vásárlásával nem csak jobb, eredeti ízekhez jutnak, hanem a helyi gazdaságot is életben tartják. A kézműves élelmiszerek vásárlása a lokálpatriotizmus egyik igencsak fontos eszköze.

  Az agóra az ókori Athénban is kereskedelmi, közösségi tér volt. Nevéhez méltóan az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ minden hónap második vasárnapján Helyi Termék Vásárt rendez, ezzel segítve, hogy a szűkebb régió élelmiszertermelői és vásárlói egymásra találjanak. A környék sajt és hústermék manufaktúrái, gyümölcstermelői, lekvár és méz készítői mellett a térség jellegzetes motívumait, hagyományait megjelenítő kézművesek kínálják portékáikat.

  A belépés ingyenes.

  Nyitva tartás:
  február 12. vasárnap: 08.00-13.00

  Küldd tovább barátaidnak!
  További információ