Az Agóra szervezi a városi ünnepségeket

  Országos fesztiváljaink, előadásaink, kiállításaink, képzéseink és klubjaink mellett mi szervezzük Szolnok városi ünnepségeit, megemlékezéseit.

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ koordinálta és szervezte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére és tiszteletére rendezett idei városi megemlékezést is.

  Nagy örömünkre szolgált, hogy ezen a megemlékezésen bemutathattuk a Tisza Táncegyüttes „Felvirradt…” című új produkcióját. A projektre 3.000.000 forint pályázati forrást nyertünk. (A pályázat azonosítószáma: EMT-TE-B-A-21-0587.)

  Lévay Andrea és Ágfalvi György, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, a Bihari János Néptáncegyüttes művészeti vezetői egy teljesen új, kifejezetten erre az alkalomra készített koreográfiát álmodtak meg és tanítottak be a szolnoki Tisza Táncegyüttesnek. 

  A”Felvirradt…” című ünnepi műsorban a Tisza Táncegyüttes táncosai mellett közreműködött Bubik Réka színésznő és Somogyi Eszter énekes. A táncprodukcióhoz a Bürkös zenekar szolgáltatta az élőzenei kíséretet.

  A Tisza Táncegyüttes tavaly ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, ám akkor a járványügyi helyzet nem adott lehetőséget a jubileum méltó megünneplésére. Az új produkció tisztelgés a jeles évforduló előtt is.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás