„Bábokkal mondjuk el …” program-sorozat az Agórában

  Bábokkal mondjuk el címmel 4 előadásból álló rendezvénysorozatot zártunk le az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az előadásokat az Aranyszamár Bábszínház bábművészei hozták el a számunkra.

  A rendezvénysorozat célja az volt, hogy a csecsemő korosztálytól, az óvodás, iskolás korosztályon át, az ifjúsági korosztályig eljutva, megismertessük és megszerettessük a bábozást, a bábelőadások élményét.

  Ennek szellemében mutattuk be 2023. március 26-án, a Zsibongó családi délelőttünk alkalmával a Grimm testvérek- Kardos Tünde- Szántó Viktória: Békakirály című meséjét. Az előadást követően bábkészítésen vehettek részt az érdeklődők a kézműves játszóház során, a Bábszínházi Világnaphoz kapcsolódva.

  A második előadás egy kiskamaszok, középiskolás fiatalok számára szervezett érzékenyítő előadás volt, amely az örökbefogadás témáját dolgozta fel a bábozás eszközeivel.

  2023. május 11-én általános iskolás és középiskolás fiatalok számára mutatta be az Aranyszamár Bábszínház Tóth Krisztina-Markó Róbert: A lány, aki nem beszélt című előadását.

  Az előadást követően a bábművészek és Szécsi Tibor drámapedagógus vezetésével egy, az előadást feldolgozó drámapedagógiai foglalkozáson vettek részt az érdeklődők. A visszajelzések alapján igazán szívhez-szóló, művészi eszközeiben igényes előadást láthattak a fiatalok.

  2023. május 14-én, a helyi termékek vásárán ismét a családokat szerettük volna megszólítani Csukás István: Ágacska című előadásával. Nem titkolt célunk, hogy a helyi termékek vásárát megtöltsük kulturális tartalommal, ennek jó példája volt ez az előadás. Nemcsak a gyerekeket, hanem még az idősebb korosztályt is sikerült megszólítanunk az előadással, a nézők között szép számmal láthattunk a vásárról betérő felnőtteket is.

  2023. június 10-én a legkisebbeknek (1-4 éves korig) szerveztünk Pihi–puhi babaszínházi előadást. Az előadás érdekessége, hogy a megcélzott korosztály életkori sajátosságait és a Montessori pedagógia alapelveit követve egy beszéd nélküli, de annál több vizuális és hang élményt tartalmazó előadást láthattunk, melynek sikerességét a hangos babakacajok jelezték.

  Reményeink szerint a bábelőadás sorozattal sikerült a bábozást, a bábelőadások élményét megszerettetni a közönségünkkel. Terveink szerint, a sorozatot ősszel folytatni fogjuk.

  A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a „Bábokkal mondjuk el… babaszínháztól az ifjúsági előadásokig” projekt keretében valósultak meg.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás