II. Szolnok Agóra Open Nemzetközi Sakkverseny és Fesztivál

  Június 29-július 2. között rendeztük meg a II. Szolnok Agóra Open Nemzetközi Sakkverseny és Fesztivált amatőröknek és hivatásos sakkjátékosoknak. A verseny helyszíne a régió kulturális és közösségi életének meghatározó centruma, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ volt. A megnyitón Molnár Lajos Milán, a házigazda Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Lits László, a verseny fővédnöke, az NHSZ Szolnok igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. A verseny főszervezője dr. Szalóki Árpád, a FIDE versenybíró Szabó Zsolt volt.

  Schnell versenyt és a FIDE verseny ideje alatt amatőr rapid versenyt indítottak 3 korcsoportban. A schnell versenyek játékideje 2×5 percről indult, összesen hét fordulót tartottak a három napos rendezvény alatt. Ezután alakult ki vasárnap 13 órára a végeredmény. Az amatőr rapid verseny 65 fővel zajlott, három korcsoportban. Itt 2×15 perc játékidő volt és hét forduló után alakult ki a végeredmény.

  Eredmények:
  1. To Nhat Minh, Sirály ÉSE Budapest
  2. Mester Gyula, Debreceni SE
  3. Jurakic Lukas, Horvátország

  A hétvége estéin a II. Szolnok Agóra Open Nemzetközi Sakkverseny és Fesztiválhoz kapcsolódva kellemes nyáresti programokkal készültünk az Agóra előtt is. Bográcsos ételek, pálinka- és borkóstoltatás, a Tisza Táncegyüttes néptánc bemutatója színesítette az eseményt a Hild téren.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás