Díjat érdemelt a gazdaság és kultúra összefogása

  A gazdaság és kultúra összefogása a helyi termékek piacáért pályázat keretében „Inno d’Or – Év Innovációja 2021” díjat kapott a COOP Szolnok ZRT. és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ közös projektje.

  Minden hónap második vasárnapján Helyi Termékek Vásárát rendez az Aba-Novák Agóra a szolnoki Hild téren. A további fejlődés érdekében és a termelői, valamint fogyasztó igényeket figyelembe véve született az elképzelés, hogy a helyi termékek készítői megjelenhessenek áruikkal a boltok polcain is. Az intézmény és kiváló szakmai partnere, a COOP Szolnok ZRT. együttműködésének köszönhetően már négy szolnoki COOP üzletben vásárolhatók meg a helyi termékek.

  A Trade magazin által életre hívott új verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek meghatározható vásárlói, fogyasztói igényre nyújtanak megoldást, valamely nevesíthető trendbe illenek, vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredményei.

  Az idei megmérettetésből 31 olyan pályázat került ki győztesként, a magas számú szakmai zsűri 3 fordulós bírálata alapján, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlottak, és a saját kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírnak.

  A pályázatokban bemutatott újdonságok értékelését öt szempont (innováció, trend, piaci előny, időszakos eredmény, piaci esély) alapján végezte a szakmai zsűri, majd pedig azoknál a termékeknél, ahol ez lehetséges volt, érzékszervi bírálatra is sor került. A pályázatok élelmiszer, ital, vegyi áru, szolgáltatás, technológia, csomagolás főkategóriákban érkeztek, köztük mind gyártói, mind kereskedelmi márkaként, célcsoportot tekintve volt közöttük B2B és B2C beadvány is. Azok a pályázatok, amelyek az elérhető maximális pontszám 70%-át megkapták, jogosulttá váltak az „Inno d’Or – Év Innovációja 2021” címre.

  Ezúton is köszönjük a COOP Szolnok ZRT. partnerségét.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás