Helyi termék támogatási különdíjat kapott az Aba-Novák Agóra

  Az idén negyedik éve megrendezett ünnepségen közösségfejlesztés, szolgáltatásfejlesztés és infrastruktúra-fejlesztés kategóriában vehettek át díjat azok a sikeresen pályázó önkormányzatok, önkormányzati cégek, amelyek projektjét a szakmai zsűri a legjobbak közé választotta. A kilenc Településfejlesztési Díj mellett idén tíz különdíj is gazdára talált. A különdíjakkal a zsűri olyan projekteket ismer el, amelyek egy-egy fontos vonásuk, jellemzőjük miatt mindenképpen érdemesek arra, hogy más települések ötletet, motivációt merítsenek belőlük.

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit és Közhasznú Kft. a Helyi Termékek Vására – Közösségi kezdeményezés és hálózatépítés az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ helyi termelői szolgáltatásbővítésének érdekében elnevezésű projekt megvalósításáért, a helyi és regionális gasztronómiai értékek, hungarikumok újrafelfedezését és megőrzését megvalósító kezdeményezésért Helyi termék támogatási különdíjban részesült, melyet Szebeni Dávidtól, a Településfejlesztési Szövetség elnökétől Szöllősi Judit, Az Aba-Novák Agóra marketing csoportvezetője vehetett át.

  A kultúra alapú településfejlesztés egyre nagyobb figyelmet kap a globalizáció korában, és számos közösség igyekszik megőrizni, erősíteni a múltban gyökerező értékeit. A szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ által havonta megszervezett vásárokon helyi és megyei kistermelők, őstermelők és kézművesek kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák és árusítsák termékeiket. Évente két kiemelt rendezvény kíséri a vásárokat: februárban a „Városi Disznótoros” program, ahol a vidéki disznótorok hangulatát idézik fel, októberben pedig a „Dunszt! – A helyi termék ünnepe!”, amely a régi idők betakarítási munkáit, konyhai és befőzési praktikáit eleveníti fel.

  A fotókat Tihon Csilla készítette.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás