Szakmai nap Mezőtúron

  A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatósága szakmai napot szervezett Mezőtúron, melyen Szőllősi Judit marketing csoportvezetőnk tartott előadást a kulturális szponzorációról.

  Az április 9-én, a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. Közösségi Házában tartott szakmai nap fő témája a kulturális szponzoráció volt.

  A meghívott szakemberek a közművelődés finanszírozásának lehetőségeit járták körbe, szempontokat és támpontokat próbáltak nyújtani a saját bevételszerzésre irányuló törekvések újra értelmezéséhez, különös tekintettel a mecenatúra és szponzoráció témakörében.

  Szűcs Dániel Mezőtúr város polgármestere és Rónyai László vármegyei igazgató köszöntője után Pete Lajos, a Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be az intézményt, illetve az ott folyó szakmai munkát.

  Rónyai László vármegyei igazgató a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatóság idei aktualitásairól tartott előadást. A főbb pontok között szerepelt többek között a kulturális statisztika, a jogszabályi megfelelőség, a minőségbiztosítás, képzés, az amatőr művészeti csoportok mentorálása, a jógyakorlatok, az ASzakkör, a Látóút program, illetve a jelenleg aktuális pályázati lehetőségek is.

  Ezt követően Szőllősi Judit, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ marketing csoportvezetője tartott előadást a kulturális szponzorációról, annak lépésiről, folyamatáról. Emellett számos példát hozott a szakmából, amivel még jobban szemléltetni tudta a témát.

  A Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület Vadalma csoportjának műsora után bemutatkozott a tiszaderzsi Magőrlő Művészeti Központ, majd a Csángó Fesztivál múltjáról és bevétel szerzési lehetőségeiről Péterbencze Anikó, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának egyetemi adjunktusa, a Csángó Fesztivál Alapítvány titkára tartott előadást.

  Képünkön Szőllősi Judit, marketing csoportvezető

  Forrás:
  https://nmi.hu/hirek/jasz-nagykun-szolnok-megye/szakmai-nap-mezoturon

  Danajka-Fejes Nikolett

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás