XVI. NMI Stratégiai konferencia

  A Nemzeti Művelődési Intézet „Stratégiai együttműködések – Közművelődés a társadalmi kapcsolatok tükrében” címmel rendezte meg XVI. stratégiai konferenciáját.

  A 2022. október 12-én, Lakiteleken, az NMI székházában tartott konferencia a plenáris előadásokon túl ünnepi programelemekkel is kiegészült. Az eseményen átadták a Nemzeti Művelődési Intézet által 2019-ben alapított díjakat, amelyekkel az Intézet szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek a Kárpát-hazában.

  Pataki András, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára megnyitóját követően előadások hangzottak el. Együttműködés az Agóra hálózatban címmel tartott előadást Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.
  Az esemény végén zárszóként Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke mondta el gondolatait.

  Díjazottak:

  Illyés Gyula közművelődési életműdíj:
  Halász János
  Salamon Hugó

  Beke Pál-díj:
  Gazdik István

  Karácsony Sándor-díj:
  Dr. Széman Emese Rózsa

  Közösségeket Támogató Önkormányzat díj:
  Karcag Város Önkormányzata,Nyárád Község Önkormányzata,
  Panyola Község Önkormányzata.

  Közösségépítő Önkéntes díj:
  Szalóki IstvánDaróci Lajosné

  Közművelődést Támogató díj:
  Dr. Kis Tiborné,
  Grátz Antal,
  Lovass Tibor

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás