Nyugalmazott (klasszikus) népművelők találkoztak Szolnokon

  Szolnok adott otthont a Nyugalmazott (Klasszikus) Népművelők 12. Országos Találkozójának október 4-5-én, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban

  Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója, Rusvai Károly önkormányzati képviselő és Gábor Klára, a Magyar Népművelők Egyesületének elnökségi tagja köszöntötte a vendégeket, majd a résztvevők megismerkedhettek a családkutatással, a szépírás – azaz a kalligráfia művészetével, a bútorfestéssel. Délután indult a Szolnoki KulTÚRA, ahol a városi barangolások alatt sok-sok meglepetéssel találkozhattak a meghívottak: a Szolnoki Művésztelepen betekinthettek az alkotók megújult műhelyeibe, a Vasúti Almárium vasúttörténetünk múltját pedig Kondor Balázs, a gyűjtemény tulajdonosa idézte meg. A Gálavacsorát a Hangművelők együttes műsora kísérte.

  Másnap délelőtt a szakmai programok sorát Orbán Hedvig egyetemi oktató, a Szent Györgyi Albert Agóra igazgatója előadása indította, Miről ismerjük meg a közösségszervezőt? A közösségszervezők képzése és lehetőségei a munkaerőpiacon címmel.
  A Magyar Népművelők Egyesületének aktuális ügyeit, szervezetfejlesztési elképzeléseit Bordás István, a MANE elnöke ismertette.
  Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

  Mutasd meg barátaidnak is:
  Megszakítás